Cześć

Gotowanie jest dla mnie czystą przyjemnością i wielką pasją. Sam proces przygotowywania potraw jest fascynujący, te wszystkie smaki, kolory i tekstury, które łączy się ze sobą. Ta dziedzina, jak każda inna wymaga też bycia na bieżąco i ustawicznego dokształcania się. Najlepiej uczyć się od najlepszych – wiadomo. Moim kulinarnym guru jest Gordon Ramsey. Porywczy, miejscami szalony, ale twórczy. Jego przepis na jajecznicę do dziś jest u nas w domu, śniadaniowym przebojem.

Jedzenie to przyjemność. Jednak trzeba też uważać na to, co się wkłada do ust. Ma być smacznie, ale i zdrowo. Zaspokojenie podstawowych potrzeb życiowych, powinno być przede wszystkim przygotowywane z głową. Im więcej nieprzetworzonych składników tym lepiej. Musi być odżywczo, kolorowo i apetycznie. I tego staram się trzymać.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *